Filtre

Scurt Istoric

Cand vine vorba de piata aftermarket a filtrelor auto, calitatea este totul. Acestea trebuie sa se potriveasca perfect cu specificatiile echipamentului original, atat ca forma, cat si ca functii si performante, sau chiar sa fie mai bune decat originalul. In domeniul filtrarii si al lubrifierii, niciun compromis nu poate fi acceptat, caci acest lucru ar afecta nu doar performantele si longevitatea motorului, ci si siguranta operatorului si a pasagerilor.

De aceea, Divinol Lubricants a ales, inca de la inceput, sa furnizeze produse si servicii de cea mai inalta calitate, conform ISO/TS16949, ISO SAE ASTM pentru a satisface pe deplin cerintele clientilor care isi doresc cele mai bune filtre. Pentru a putea atinge acest obiectiv, compania noastra a semnat un parteneriat cu principalul producator modial de filtre de prima echipare, WIX FILTERS din Statele Unite ale Americii.

WIX FILTERS este unul din liderii mondiali in productia de filtre originale (OEM) de prima echipare si unul din dezvoltatorii calitatii in filtre. De asemenea, WIX FILTERS s-a identificat, inca de la infiintare, cu cercetarea si cu inovatia continuua in domeniu, inregistrand nenumarate brevete si patente. Printre altele, WIX FILTERS a inventat filtrul spin-on, construind primul filtru de acest fel din lume.

Aplicatiile produselor Wix nu invalideaza garantia noilor masini, deoarece componentele Wix sunt cele originale sau cele ale caror calitate au QE calitate in concordanta cu EU Motor Vehicle Block Exemption Regulation (EU) 461/2010 (MVBER).

WIX FILTERS a fost infiintata in SUA in anul 1939. De atunci, creeaza, produce si distribuie filtre pentru motoare auto de toate categoriile, utilaje agricole si de constructii, echipamente off-road sau industriale pana la automobile, camioane sau motoare speciale.
Angajamentul companiei in a-si imbunatati continuu produsele si procesele de productie se reflecta in certificarile de calitate internationale obtinute. Fabricile WIX FILTERS respecta cu strictete specificatiile tehnice interne, precum si standardele ISO/TS 16949, standardele producatorilor de echipamente originale si SAE.

Specialistii de la WIX FILTERS sunt dedicati calitatii. Scopul lor este de a ridica asteptarile clientilor in ceea ce priveste performantele, costurile si serviciile la un nivel caruia WIX FILTERS ii poate face fata. Un singur exemplu: in cei peste 70 de ani de activitate, filtrul de ulei din gama XD-Xtended Drain a ajuns la o eficienta de 99% in protejarea motoarelor.

WIX FILTERS detine in acest moment 15 fabrici pe patru continente, avand peste 5.000 de angajati si o capacitate anuala de productie de 200 milioane de filtre de cea mai inalta calitate. Compania este prezenta in 100 de tari ale lumii, cu cifra de afaceri peste 1mld. $ printre care si Romania, prin Divinol Lubricants.

WIX Filters si Mann Filter, cele mai puternice branduri de filtre auto din lume, sunt acum reunite sub aceeasi umbrela.

Affinia Group, lider global in producerea, distributia si marketing-ul produselor si serviciilor din domeniile auto si industrial, a anuntat de curand ca a ajuns la un acord final in ceea ce priveste vanzarea Affinia Group si toate operatiunile sale globale (exclusiv Affinia America de Sud), catre MANN+HUMMEL.

In perioada urmatoare, cele doua business-uri vor continua sa opereze separat, iar termenii achizitiei nu au fost facuti publici.

Cu venituri anuale de 1,5 miliarde de dolari, Affinia Group produce si distribuie produse in 10 tari si vinde produse in alte 70 de tari, avand operatiuni in cele doua Americi, Europa si Asia. Firma are peste 5.000 de angajati si este numarul 1 pe piata filtrelor in SUA si numarul 2 in Europa de Est si in alte zone. Brandurile detinute de Affinia Group sunt WIX FiltersNAKATAWIX-Filtron si WIX ecoLAST. WIX Filters sunt filtrele oficiale ale curselor de masini NASCAR.

In Romania, unic importator si distribuitor al filtrelor WIX este Divinol Lubricants SRL.

„Intelegerea noastra cu MANN+HUMMEL continua directia in care am mers timp de 75 de ani, si anume angajamentul de a gasi solutii inovatoare si de a realiza produse de filtrare de inalta calitate”, a declarat Keith Wilson, Presedinte si CEO al Affinia Group. „Credem ca acest parteneriat cu MANN+HUMMEL va accelera potentialul nostru de crestere, ne va da acces la noi tehnologii si ne va intari din punct de vedere financiar la nivel global, pentru a putea excela in sectorul nostru de activitate. Suntem incantati de potentialul pe care acest parteneriat il aduce brandurilor noastre si mai ales oamenilor nostri, care ne-au ajutat sa ajungem la gradul de inovatie de astazi si sa ajungem lideri mondiali.”

Alfred Weber, Presedinte si CEO al MANN+HUMMEL, a spus: „Aceasta achizitie se potriveste perfect cu strategia noastra corporate. Ne va permite sa crestem la nivel global si sa le dam multe oportunitati de dezvoltare tuturor angajatilor nostri. Oferta combinata MANN+HUMMEL si Affinia va fi mult mai buna pentru clienti, punandu-le la dispozitie un portofoliu complet, mergand de la autoturisme pana la heavy duty si solutii de filtrare industriale si hidraulice, gratie celor 150 de ani de expertiza in domeniul filtrarii pe care ii avem impreuna… Pana la incheierea tranzactiei, vom lucra cu managementul actual al Affinia si cu toti angajatii actuai, care au contribuit la cresterea companiei in ultimii ani. Din toate aceste motive, cred cu tarie ca aceasta este afacerea potrivita la timpul potrivit.”

Avand sediul in Ludwigsburg, Germania, MANN+HUMMEL este o companie privata, de familie, experta in filtrare la nivel global, care ofera solutii de filtrare pentru echipamentele originale si pentru clientii aftermarket in segmentele auto si industrial. Prin achizitionarea Affinia Group, cifra de afaceri a MANN+HUMMEL va creste cu peste 1 miliard de dolari, numarul angajatilor va creste la 20.000 in toata lumea, prezenta sa globala se va imbunatati, castigand noi clienti si noi competente.

Cele doua business-uri se vor completa atat in ceea ce priveste inovatia si tehnologia, cat si in ceea ce priveste portofoliul de clienti. Affinia Group si MANN+HUMMEL vor furniza, impreuna, cele mai bune solutii de filtrare on- si off-road si industriale. Prin achizitionarea Affinia, MANN+HUMMEL va avea acces la noi segmente de piata, precum sectorul heavy duty din SUA si sectorul filtrelor hidraulice.